piątek, 6 lutego 2015

Makaroniki z kokosowym mascarpone i limetkowym curdem

Tym razem nowa makaronikowa wariacja ;) Makaroniki z kokosowym  kremem z serka mascarpone i curdem z limetki :)


Makaroniki z kokosowym kremem mascarpone i curdem z limetek


Podstawowy przepis na makaronikowe ciasteczka znajdziecie tutaj.

Przepis na limetkowy curd rowniez znajdziecie u mnie na blogu a mianowicie tutaj.

Teraz gdy macie juz upieczone makaroniki a w lodowce gotowy krem z limetki to mozemy przygotowac ...

Kokosowy krem z mascarpone:

200 gram mascarpone
2 lyzki cukru pudru
1 lyzeczka ekstraktu z wanilii lub Malibu
4 lyzki wiorek kokosowych

Wiorki uprazyc na suchej patelni uwazajac zeby pozostaly biale ( szybko sie przypalaja ).
Wszystkie skladniki krotko ze soba zmiksowac tylko do polaczenia skladnikow.
Gdyby masa wydawalaby sie nam za gesta mozna dodac 1-2 lyzki mleka ( lub mleka kokosowego ).
Przelozyc do worka cukierniczego z koncowka wycieta w gwiazdke i wyciskac ring z kremu dookola makaronika, w srodek nalozyc troche curdu z limetek, gotowe ;)

Smacznego :)


Curd z limetek
Prześlij komentarz

Printfriendly