sobota, 20 września 2014

Makaroniki z kremem jagodowym

Jak widac makaronikowe szalenstwo ciagle u mnie trwa i pewnie dlugo jeszcze trwac bedzie ;)
Tym razem makaroniki z kremem jagodowym.


Makaroniki z kremem jagodowym



Przepis baze na makaronikowe ciasteczka znajdziecie tutaj

Krem jagodowy:

125 gram jagod lub borowki amerykanskiej
1-2 lyzki cukru
1 i 1/2 listka zelatyny ( 3 gramy )
125 gram serka mascarpone

Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.
Jagody zmiksowac na puree i przetrzec przez sitko zeby pozbyc sie drobniutkich pesteczek.
Podgrzac z cukrem ale nie gotowac.
Dodac namoczona i odcisnieta zelatyne i dobrze wymieszac.
Przestudzone jagody wymieszac dokladnie z serkiem mascarpone.
Krem wstawic do lodowki i poczekac az stezeje.
Gotowym kremem przelozyc ciasteczka.

Smacznego :)


Makaroniki z kremem jagodowym


Prześlij komentarz

Printfriendly