czwartek, 11 września 2014

Makaroniki z biala czekolada i pistacjami

Francuskie makaroniki z kremem z serka mascarpone, bialej czekolady i pistacji.

Przepis na makaroniki i sposob ich wykonania znajdziecie tutaj.


Francuskie makaroniki z kremem z serka mascarpone, bialej czekolady i pistacji



Krem:

150 gram serka mascarpone ( troche wczesniej wyciagniety z lodowki )
70 gram bialej czekolady
50 gram pistacji ( obranych )

Pistacje uprazyc, wystudzic i zmielic w malakserze.
Czekolade polamac na kostki i rozpuscic w kapieli wodnej.
Gdy przestygnie wymieszac dokladnie z serkiem.
Dodac zmielone pistacje i ponownie wymieszac.

Gotowym kremem przekladac makaroniki.
* Jest to ilosc na mniej wiecej 18 makaronikow.

Krem przechowywac w lodowce.
Uwaga! W lodowce krem stezeje. Przed uzyciem mozna go wlozyc na kilka sekund do mikrofali.

Smacznego :)


Francuskie makaroniki z kremem z bialej czekolady i pistacjami
Prześlij komentarz

Printfriendly