Pieczone marchewki z szalotka i tymiankiem |
1 duza szalotka
3 galazki tymianku ***
troche masla klarowanego ( moze byc nieklarowane, ale wtedy daje troche masla i troche oliwy )
sol i pieprz
Marchewki oczyscic, umyc i obsuszyc. Rozlozyc w polmisku zaroodpornym, dodac posiekana szalotke, listki tymianku, maslo lub oliwe, doprawic sola i pieprzem.
Zawinac w folie aluminiowa i piec na termoobiegu w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez
+/- 1 godzine.
*** Do marchewek uzywam tymianek cytrynowy, jest nieco lagodniejszy w smaku i aromacie, ale naturalnie mozna tez uzyc zwykly lub suszony ( ok. 1 lyzeczka )
Smacznego !
Funky :) Marchewkowy fan :) |
Ps. A o takim daniu zapewne marzy czasami moj kot ...
Funky :) |
Ale moze sobie tylko pomarzyc ... W tym domu krolikow sie nie jada :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz