Przepis na makaroniki i sposob ich wykonania znajdziecie tutaj.
Francuskie makaroniki z kremem z serka mascarpone, bialej czekolady i pistacji |
Krem:
150 gram serka mascarpone ( troche wczesniej wyciagniety z lodowki )
70 gram bialej czekolady
50 gram pistacji ( obranych )
Pistacje uprazyc, wystudzic i zmielic w malakserze.
Czekolade polamac na kostki i rozpuscic w kapieli wodnej.
Gdy przestygnie wymieszac dokladnie z serkiem.
Dodac zmielone pistacje i ponownie wymieszac.
Gotowym kremem przekladac makaroniki.
* Jest to ilosc na mniej wiecej 18 makaronikow.
Krem przechowywac w lodowce.
Uwaga! W lodowce krem stezeje. Przed uzyciem mozna go wlozyc na kilka sekund do mikrofali.
Smacznego :)
Francuskie makaroniki z kremem z bialej czekolady i pistacjami |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz